lauantai 2. elokuuta 2008

PerjantaiOlen vähän mietiskellyt, että lopettaisin blogini. Ei ole oikein aikaa kirjoitella ja muutenkin tuntuu, että alkaa mennä pelkäksi valitukseksi koko juttu. Aina tulee kirjoitettua vähän turhankin negatiivisesti asioista :(

No, sama teema jatkuu valitettavasti tänäänkin..

Eilen illalla Viljo meni huonoon kuntoon :(

Kävimme pelastuskoiratreenien jälkeen porukalla lenkillä. Alkumatkan Viljo juoksenteli ja leikki innoissaan kavereiden kanssa. Kävelimme aikamme ja lopulta saavuimme pienen järven rantaan. En viitsinyt päästää koiria uimaan, sillä oli jo sen verran myöhä, ranta näytti tosi mutaiselta ja automatka kotiinkin oli vielä edessä. Toivo ja Viljo seisoskelivat kyllä varsin toiveikkaina rannalla :)

Takaisinpäin lähtiessä huomasin, että Viljo ei kävele kunnolla. Se liikkui aivan pikkuhiljaa, sellaista pienen pientä töpöttävää askelta ja näytti myös ontuvan toista takajalkaa. Pysäytin sen ja aloin tutkia jalkaa. Seisoessaan paikoillaan Viljo köyristi selkäänsä ja ylhäältäpäin katsottuna selkä oli aivan S-mallisella kiemuralla :( Toista takajalkaa se roikotti ilmassa.

Jalassa ei kuitenkaan näkynyt mitään erikoista. Tarkastin tassun, kokeilin varpaita ja liikutin jalkaa varovasti. Ei mitään reaktiota. Lopulta nostin Viljon syliin ja ajattelin kantaa sen takaisin autolle. Viljo oli aivan kankea, ihan kuin lihakset olisivat olleet krampissa tms. Kannoin Viljoa osan matkaa ja kun en enää jaksanut, niin sitten se käveli itse aivan pikku, pikku hiljaa. Koko ajan se läähätti ja näytti muutenkin kivuliaalta :( Olin itse aivan paniikissa ja autoon päästyäni porasinkin koko matkan kotiin.

Kotona tutkin jalkaa paremmin ja mietin lähdenkö keskellä yötä päivystävälle vai en. Varsinaista kipukohtaa en jalasta löytänyt, mutta jalkaa liikutettaessa Viljo vinkui, alkoi nuolla vatsaansa ja laittoi päänsä jalan päälle. Jonkin aikaa Viljo vain nökötti paikoillaan ja mä pillitin. Sitten se alkoi pikkuhiljaa elpyä ja lähti liikkeelle. Vähitellen ontuminenkin loppui. Tänä aamuna Viljo oli jo ihan normaali ja yritti ottaa painimatsia Toivon kanssa :)

Aivan kamalaa. Mistä ihmeestä tuollainen voi edes johtua? Olisiko Viljo voinut vain satuttaa lenkillä itsensä? Vai onko tuo nyt oiretta jostain paljon vakavammasta :( Tällä hetkellähän Viljo näyttäisi olevan ihan kunnossa. Pitää kuitenkin seurailla tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti